סוגי קלנועיות

סוגים של קלנועיות : ישנם שני סוגים של קלנועית : 1-  קלנועיות עם הנעה קידמית – קטנות יחסית אשר משקלן המקסימלי עד 115 ק”ג , הן אלו שמשמשות לנסיעה בתוך בניין .  2-  קלנועיות עם הנעה אחורית -הדגם הגדול לנסיעה בפנים ומחוץ לבניין עם משקל מקסימלי עד 160ק”ג  .

הנעתם של קלנועיות מתבצעת ע”י מצברים , סוללה או שתיים שמורכבות על יחידת לוח שבנוי תוך הקלנועית או סוללת מטען נפרדת .

   קלנועיות נרכשות לעיתים קרובות כתחליף למכונית, במידה ואין יותר אפשרות לנהוג מסיבה בריאותית או אחרת  . הקלנועיות בנויות ומותאמת בצורתה ובחלקיה לצרכים השונים של הרוכשים , אשר ברוב הקלנועיות יש מושב מתכוונן ונשלף, מפואר , אורטופדי ונוח להשען עליהם ולהזיזם בקלות אפילו יותר ממושב המכונית .

קלנועית מסווגת לכמה סוגים של דגמים לפי מספר הגלגלים או לפי מאפייני נוחיות אחרים נזכיר מהם :

1- קלנועית בעלת 2 גלגלים – ידועה כאופניים חשמליים או קטנוע חשמלי זוהי צורה של תחבורה שיותר מתאימה לאנשים בריאים בלי מוגבלות גופנית , מחולקת לשני סוגים :-

הראשון- נהיגה בישיבה .

השני – נהיגה בעמידה .  הדגם הנפוץ כאן הוא ה “סגווי” -סוג של קלנועית המועדפת על בני הגיל הצעיר . מאוחר יותר החלו מבוגרים להשתמש בו ולהבין משמעותו של רכב מסוג זה המציע אמצעי חלופי לתחבורה ולניידות נוחה ומתוחכמת , זולים להפעלה ולתחזוקה והרבה יותר מאשר סתם צעצוע.

2- קלנועית בעלת 3 גלגלים– האידאלית לשימוש ביתי ,חנויות או בתוך בניין שקל לתמרן אותם בסיבובים ופניות צרות ביחס לקלנועיות בעלות 4 גלגלים .

3- קלנועית בעלת 4 גלגלים – הקלנועית המציגה את היציבות הכי טובה בקטגוריית הקטנועים .

4- הקלנועית הקומפקטית או המכונה ” המתקפלת “ – קלנועית נוחה לשימוש ולאחסון . המיוחד בה זה הפירוק שלה שנעשה תוך שניות , ואפשרות העברתה ממקום למקום בקלות  . יש דגמים שבהם הקלנועית נחצית לשתיים ומתקפלת כמזוודה .

5- קלנועית המדרכה – זהו דגם הפשרה בין הקלנועית המתקפלת לבין הקלנועית הגדולה שנוסעת ברחוב , תכונותיה זהות לאלו של הגדולות , אבל עדיין אפשר לפרק אותן כמו בקלנועיות המתקפלות