נהגים קשישים

נהגים קשישים הם האנשים שנמצאים בקבוצת הסיכון הכי גדולה במעורבות בתאונות דרכים בארץ ובכל העולם.

 אחוז גדול מאד מאנשים מעל לגיל ה 65 לחיים מתחילים ליטול תרופות שונות ומביניהן גם תרופות קבועות וחזקות מאד שיכולים לפגוע או להשפיע על תפקודו היומי והחיוני של הבן אדם שנוטל אותם. לכן משרד התחבורה במדינת ישראל מונע מאנשים אלו לנהוג ברכביהם בכבישים המלאים ברכבים ונוסעים אחרים כי אנשים אלו יכולים להיות פצצה מתקתקת לאחרים הנוסעים באותו כביש. לכן משרד התחבורה מחייב קשישים ואנשים אשר עברו את גיל ה 60 לעבור בדיקות תקופתיות אצל רופא מטפל או רופא המשפחה על מנת לוודא כשירותם לנהוג , או לזהות בעיות שונות שיכולות לגרום לתפקוד בלתי תקין לאותו נהג, כמו סכרת, אלצהיימר ,לחץ דם, מחלות לב, ועוד… מחלות אלו מחייבות נטילת תרופות חזקות שיכולות לגרום לתופעות לוואי לא רצויות שמונעות מהנהג שנוטל אותן לתפקד בצורה נורמלית ובמיוחד כשהוא בנסיעה ארוכה ומעייפת.  

נהגים קשישים הם האנשים נכי מיומנים ובעלי הנסיון הרב ביותר בנהיגה ונסיעה בכבישים, אבל ישנם אנשים רבים , אפילו לפני הגיעם לגיל ה 60, לא מודעים לעובדה שהם נמצאים בסכנה גדולה מאד כאשר הם נוהגים מאחר ונוטלים תרופות חזקות מדי הגורמות לתופעות לוואי פתאומיות לא תקינות שבסופו של דבר יכולות לגרות לתמותה כתוצאה מתאונת דרכים , שבה מעורב אותו אדם.

אנשים לא זהירים ולא אחראיים הם אלו שגורמים לתאונות הדרכים בדרך כלל, אז נהג שמרגיש שהוא כבר לא כל כך בריא ולא במצב הגופני שיכול לסייע לו בנהיגה הוא חייב להפסיק לנהוג כדי שלא יסכן את עצמו, לא משפחתו ולא אף אחד אחר, ואחריות מאד חשובה נופלת כאן על בני המשפחה שצריכים לזהות אם הבן אדם מראה סימנים מדאיגים שיכולים להתבטא בסכנה בעת נהיגה ועירנות בכבישים. סימנים אלו יכולים לזהות אותם אם האיש שמולנו מתקשה לתפקד בצורה תקינה וזמן התגובה לפעילות מסויימת ירודה מהרגיל, קשיים בהליכה ובעמידה, תחושת חולשה וצורך לשינה כל הזמן, השפעת תרופות ותופעות לוואי, ראייה חלשה ואובדן חוש שמיעה, והכי חשוב כאשר הקשישים מתחילים לשכוח ולא להיזכר בדברים דבר שיכול להתבטא גם בתופעת אי שליטה על הצרכים החיוניים של הקשיש. כל הסימנים שנזכרו מעידים על תפקודו של הגוף שהתחיל להיות לא בריא, עייף, וחלש, ומצריכים טיפול מיידי מבני המשפחה של אותו קשיש ומטילים עליהם אחריות גדולה מאד בזה לאסור על אותו קשיש לנהוג ברכב.

ישנם כיום כלים ורכבים שונים שבאו להחליף את הרכבים המונעים במיוחד לצורך של הקשישים והמוגבלים גופנית, כמו קלנועית, כסא חשמלי, סקוטר חשמלי וכו’… רכבים אלו הינם בדרך כלל רכבים רפואיים המשמשים קשישים רבים בסיפוק הצרכים שלהם ולענות על הדרישות של אותו קשיש, אשר מסייעים להם להגיע למקומות שצריכים מבלי לסכן את עצמם עם הרכב הרגיל שלהם, כי רכבים אלו מיוצרים כדי שיתאימו לצרכים של הקשישי והמוגבלים .אחד הרכבים הכי נפוצים הוא הקלנועית .